MONOXID DE CARBONI - Joan Carles Lopez

El llit i el descans
Joan Carles López conferenia Tecnocampus Mataró
Go to content

Monòxid de carboni


El monòxid de carboni (CO) és la causa més comuna de les intoxicacions i morts tòxiques i ha estat durant més d'un segle. CO també pot ser la causa més comuna de SQM, però causa un tipus molt específic de SQM que anomenem multi-sensorial o Síndrome de Sensibilitat MUSES. Síndrome de MUSES és causada només per intoxicació per CO i es caracteritza no només per la hipersensibilitat als productes químics, sinó a tot tipus d'estímuls sensorials, com la llum, el so, el tacte, la calor o el fred, i fins i tot (en casos extrems) als camps electromagnètics.
Les persones que desenvolupen SQM, després de l'exposició a altres substàncies tòxiques com pesticides o fongs també poden ser sensibles a un o dos altres tipus d'estímuls sensorials com la llum i el so, però el que distingeix a les muses casos causats per enverinament per CO és la seva sensibilitat a tot.  
Afortunadament, la síndrome de MUSES és fàcil de diagnosticar, fins i tot anys després de l'exposició, que es caracteritza per una deficiència en la capacitat del cos per absorbir oxigen de la sang que és fàcilment provats i poden ser tractats amb seguretat amb el tractament estàndard per a la intoxicació per CO, que és oxigen suplementari.
Com el CO pot causar sensibilitat multi-sensorial ? Les persones (i la majoria dels metges) se'ls ensenya només que el CO és un gas invisible, inodor i insípid que pot matar en qüestió de segons a nivells molt alts d'exposició. Però pocs saben que el CO en nivells baixos és també vital per a la vida humana. Nosaltres i tots els altres mamífers produexen CO constantment en la descomposició normal de les proteïnes dels nostres hemo (tal com l'hemoglobina en els glòbuls vermells, la mioglobina en el múscul, i citocroms en tot el cos) per un enzim anomenat heme oxigenasa (HO). Aquesta producció de CO per HO es Increment del 10 a 100-vegades en resposta a l'estrès de qualsevol tipus, ja siguin físics, químics, biològics, o mental, que és la raó per HO es coneix com la Enzim estrès Universal.
CO també és produït per la descomposició de certs productes químics inhalats i ingerit com ara
clorur de metilè, diclorometà aka, que és un propelente dissolvent comú i utilitzat en les llaunes d'aerosol de tot tipus.     
Després de que les persones han estat enverinades, poden arribar a ser hipersensible a partir de llavors, fins i tot nivells molt baixos d'exposició al CO (igual que els ex alcohòlics i ex-addictes, es tornen hipersensibles al seu medicament només després de deixar de fumar). En realitat tornat tan sensible al CO que reaccionen de manera exagerada fins i tot als nivells relativament baixos produïts pel seu cos en resposta a l'estrès de qualsevol tipus.       Encara que alguns dels CO produït pel cos s'uneix fortament a l'hemoglobina, transportat als pulmons, i exhalat , la majoria s'uneix a altres proteïnes i és activa en almenys 90 vies, incloent com un neurotransmissor gasós en la regulació de l'aprenentatge, la memòria, el ritme cardíac, la respiració i la vasodilatació. De major importància per a les persones amb SQM és que el CO controla sensibilització sensorial i l'adaptació a les olors, llums, sons i qualsevol altre tipus d'estímuls sensorials. Aquests efectes es produeixen a nivells relativament baixos de CO (menys de 5 parts per milió en els no fumadors), així que - a menys adaptats o habituat a exposicions molt més grans (com els fumadors són, per exemple) - la majoria dels éssers humans són molt sensibles a la inhalació o la producció de petites quantitats de CO.
9 maneres de protegir i protegir la seva família de l'enverinament amb CO


1 ) Si vostè fuma, deixi de fer-ho, i no deixi que ningú fumi a casa, vehicle o lloc de treball.

2) Substituïu els aparells de gas a casa amb els elèctrics, especialment si - com forns de gas - no són ventilats cap a l'exterior.

3) Si ha de fer servir aparells de gas, tenen els seus cremadors i els conductes seleccionats anualment per un tècnic de servei qualificat que té un detector de CO i sap com usar-lo. Els escalfadors d'aigua, forns, forns, vitroceràmiques, escalfadors de gas, i els farcits de registre de la xemeneia tots necessiten neteja periòdica i l'ajust. Això no es pot fer correctament simplement mitjançant la inspecció del color de la flama.

4) Si la seva casa s'escalfa amb un sistema de ventilació forçada d'aire, assegureu-vos que tots els conductes estiguin secs, sense floridura i ben comunicat per tot arreu, especialment en el costat aire de retorn. Execució d'una gran quantitat d'extractors d'aire a la vegada (cuina, bany, altell, assecadora, etc) és molt perillós, sobretot en les noves cases "més ajustada", ja que això pot causar un canvi o "retrogresión" del flux d'aire en xemeneies connectades als forns, escalfadors d'aigua i xemeneies.

   Els gasos tòxics de la combustió que han d'anar per la xemeneia en lloc d'un altre volat de tornada a casa i pel "aire de reposició", que està sent arrossegada per la xemeneia per compensar tot l'aire que els ventiladors d'extracció estan bombant. Retrogresión induïda per ventiladors es poden evitar si s'obre un nombre suficient de finestres (i les portes interiors) per permetre que altres fonts d'aire maquillatge més dels seus xemeneies.

5) No utilitzeu propulsors aerosols en interiors perquè el propulsor químic més comú en ús avui en dia és el diclorometà, que el cos humà es descompon lentament en CO

6) No utilitzeu pintures líquides i solvents que continguin diclorometà, per la mateixa raó, i si has de fer-les servir, ho fan només fos en l'aire fresc o amb molta ventilació

7) Eviteu l'escalfament o començar fins i tot en vehicles sense ventilació garatges adjunts. Garatges adjunts han de ser ventilats mitjançant la instal · lació de dues xemeneies al sostre (si és al costat de la casa sense habitacions superiors) o, si el garatge està amagat sota la casa, mitjançant la instal · lació d'un petit ventilador d'escapament potència (50 a 75 peus cúbics per minut) que s'executa contínuament. Això li costarà al voltant de $ 100 a l'any en electricitat.

   Una opció més simple és només per rodar el seu vehicle del garatge i va tancar la porta abans de posar-lo en marxa, especialment en els matins freds. (Conduint de tornada al garatge després que el motor està calent és menor d'un perill ja que els motors calents produeixen molt menys CO) La solució més completa és sobrepresurizar la casa pel que fa al garatge mitjançant la instal · lació d'un ventilador d'entrada molt més gran a la cambra de la caldera (en el rang de 100 a 200cfm, també en funcionament continu).

   Sempre i quan la casa és sobrepresurizado d'aquesta manera, l'aire no s'escapi al garatge o xemeneies, única sortida. Si hi ha una gran quantitat de fuites d'aire entre el garatge i la casa (que els contractistes de HVAC pot mesurar amb un "Blower Door Test"), és possible que vulgueu per segellar el garatge amb aïllament d'escuma, una porta que tanqui bé, segellats endolls elèctrics a les parets, etc

8) Eviti l'exposició excessiva als factors d'estrès mental i físic (com altes temperatures, llums brillants, sorolls forts i les olors fortes) que provoquen que el seu cos es descomponen més proteïnes hemo en CO Fins i tot sense respirar en qualsevol CO de fonts externes, el nivell de CO produeix el seu cos quan està sota tensió és suficient per causar símptomes com mal de cap CO i la fatiga.

9) Com que el CO no es pot olorar, vist, provat o sentit, l'única manera de detectar-és amb un detector de CO d'algun tipus. Es recomana un portàtil de baix nivell de monitorització de la salut de CO que mostra els nivells de CO de menys 9parts per milió (ppm), la qual cosa és mitjana límit permès per l'EPA per a l'exposició a l'aire lliure de la població en general. Alarmes regulars CO - tots els realitzats a UL o CSA especificacions - no es mostren els nivells de CO sota 30 ppm i no alarmar continuació 70 ppm.

   Si té MCS o altres malalties relacionades amb CO com l'asma, la síndrome de fatiga crònica, diabetis, malalties del cor, o el Parkinson, que realment ha de tenir un monitor de CO amb vostè en tot moment - a la llar, el treball, al cotxe, mentre viatja, de vacances, etc - ja que els nivells de CO pot estar elevada en qualsevol lloc i en qualsevol moment..

Joan Carles López 2013-2017
Back to content